banner - about me

Over de praktijk

En dan is daar die kleine baby, die volledig van jullie afhankelijk is en op jullie rekent om hem of haar in leven te houden en fysieke en emotionele veiligheid te bieden. Een immense verantwoordelijkheid.

Welkom bij Samen Stevig Starten

Samen Stevig Starten biedt behandeling en begeleiding rondom zwangerschap, bevallen en jong ouderschap.

Ik op het snijvlak van de thema's zwangerschap, bevallen, jong ouderschap, hechting & trauma. Door het volgen van een zwangerschaps- en/of ouderschapscursus bereiden jij of jullie je optimaal voor op gezinsuitbreiding. Tevens bied ik behandeling en begeleiding bij diverse klachten bij ouders en kinderen.

De wetenschap onderschrijft de kracht van preventie en het belang van een goede start. Onder de hashtag #1e1000dagen is hier de afgelopen jaren al veel aandacht voor geweest.

Met mijn cursussen, behandeling en begeleiding richt ik mij op het bevorderen van een veilige gehechtheid tussen ouder(s) en kind en het voorkomen van hechtingsproblematiek en trauma.

Omdat hier nog een hele wereld te winnen valt.

Elke investering in een stevige start voor een gezin is tevens een belangrijke lange termijn investering in onze maatschappij.

management structure

Uitgangspunten

Waar Samen Stevig Starten voor staat

life balance program

Een stevige start voor elk gezin

Een stevige start legt het fundament voor een veilige gehechtheid tussen ouders en kind.

Kinderen die veilig gehecht zijn, hebben ook als volwassenen meer vertrouwen in anderen en in zichzelf. Ze zijn beter in staat om met hun emoties om te gaan. Ook zijn ze vaker psychisch en lichamelijk gezond. Deze volwassenen zijn beter toegerust om ook hun kinderen weer een stevige basis te geven. Investeren in een stevige start is daarmee ook een belangrijke lange termijn investering in onze maatschappij.

leadership development program

Voorkomen is beter dan genezen

De wetenschap onderschrijft meer en meer het belang van preventie en het belang van een goede start. Zowel politiek als maatschappelijk is hier recent, onder de #eersteduizenddagen, veel aandacht voor geweest. Dit heeft o.a. geresulteerd in het actieprogramma “Kansrijke Start.

Samen Stevig Starten staat voor de kracht van preventie, voor ieder gezin, omdat hiermee veel leed voorkomen kan worden. Samen Stevig Starten biedt daarom een zwangerschapscursus voor stellen en een ouderschapscursus voor (aanstaande) ouders.

career transition program

Zo snel mogelijk hulp bieden waar nodig

Samen Stevig Starten staat ook voor zo snel en laagdrempelig mogelijk ondersteuning bieden als het niet lekker loopt. Indien nodig al in de kraamtijd, bij jullie thuis. Bijvoorbeeld wanneer jullie bevalling een nare ervaring was en je hier emotionele klachten aan overhoudt. Hoe eerder pijnpunten uit de weg geruimd kunnen worden, hoe beter dit is voor de hechtingsrelatie met jullie kindje.

Samen Stevig Starten - Mijn naam is Josien van Tent Beking

Over mij

Mijn naam is Josien van Tent Beking. Medio 2018 heb ik Samen Stevig Starten opgericht. Ik ben opgeleid als orthopedagoog en GZ-psycholoog Kind & Jeugd. Daarnaast ben ik EMDR-therapeut, Theraplay(r) coach en zwangerschapsdocent.

Ik heb mij vervolgens door middel van diverse opleidingen en jarenlange werkervaring kunnen specialiseren in onveilige gehechtheid en trauma en de behandeling hiervan. Daarnaast heb ik specifieke affiniteit en expertise op het gebied van zwangerschap, bevallen en jong ouderschap. Ik werk met grote betrokkenheid en veel plezier met zwangeren, ouders en (jonge) kinderen.

Je vindt hier een compleet overzicht van mijn opleidingen en registraties.

Ik ben aangesloten bij...

Naam
Josien van Tent Beking
Telefoon

Heb je een vraag of wil je gewoon wat meer informatie inwinnen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag verder.

i.v.m. jouw privacy adviseren we om via dit formulier alleen je contactgegevens in te vullen. Er wordt zorgvuldig met je gegevens omgegaan.
Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het privacy beleid.